VERSCHILLENDE SOORTEN CLOUD

HOE BELANGRIJK IS HET VERSCHIL TUSSEN PUBLIC EN PRIVATE CLOUD IN DE PRAKTIJK?

Steeds meer organisaties vinden hun weg naar de cloud. Fundaments merkt als leverancier van IaaS-diensten dat er in de markt veel vragen leven over de verschillende soorten clouds. Private, public, community, hybrid; wat houdt het eigenlijk allemaal in?
En welke soort cloud past het beste bij jouw organisatie of klant? In deze whitepaper duiken we in de verschillende soorten clouds. We gaan in op de voor- en nadelen van elke cloudvorm en laten zien hoe belangrijk het verschil tussen de clouds is in de praktijk.

Public cloud
Dit is de cloudvorm waar de meeste mensen aan denken als er wordt gesproken over ‘werken in de cloud’. Een public cloud is één dienst die wordt aangeboden aan veel klanten tegelijkertijd. Het is dus een gedeelde infrastructuur, vandaar de verwijzing naar public. Public clouds zijn vooral handig voor generieke diensten. Denk hierbij aan het welbekende Dropbox waar je op simpele wijze een back-up kan maken van grote bestanden. Ook Google Drive, Evernote en Microsoft Azure zijn voorbeelden van public clouds.

DOWNLOAD DE WHITEPAPER